Kış ayları genellikle çoğumuz için modayı veya şık olmayı düşündüğümüz aylar olmayabiliyor. Soğuk ve karanlık havalarda hevesli bir şekilde kombin yapmaktansa sıcaklığımızı ve rahatımızı düşündüğümüz günler daha fazla oluyor. Hem kış alışverişi için hazırda bekleyen moda meraklıları, hem de mağazasını donatmayı bekleyen perakende mağaza satışçıları için yeni trendler 2022 kış sezonuna rengarenk ve enerji dolu bir giriş yapıyor. Eğer mağazanızda bu sezon hangi ürünlere yer vereceğinizi düşünen bir mağaza sahibiyseniz, veya dolabını yenilemeyi düşünen bir alışveriş tutkunuysanız, 2022 kış trendleri sizi bekliyor. 

Kış Sezonu Dış Giyim Trendleri

Kış sezonunun ana karakteri olan dış giyim parçaları, 2022 kış sezonunda da odak noktası olmayı başarıyor. 2022 sezonunda sıcaklığı ve konforu ön plana çıkaran dış giyim trendleriyle birlikte soğuk aylarda şık görünmek için üşümeyi göze alma devri kapanıyor. 

Oversize Şişme Mont

Kış tatili trendlerinde bolca gördüğümüz oversize şişme montları artık sokaklarda da görmeye başlayacağız. Kış sezonunun vazgeçilmezi olan oversize şişme montların trend olmasıyla soğuk kış aylarında da özgün tarzınızı yansıtmak kolaylaşıyor. Birçok ünlü ismin sokak stili kombinlerinde karşılaştığımız oversize montlar artık birçoğumuzun kış vazgeçilmezlerinden oluyor. Artık kışın sokakta üşümeden de şık olmak mümkün!

Trençkotlarla Retro Enerjisi

Yıllardır hayatımızda olan trençkotlar bu kış sezonunda tekrar görünür hale geldiler. Modada yine bir retro dokunuş niteliğinde olan trençkotların geri dönüşüyle, 2022 kış sezonundaki canlı renk furyası toprak tonlarında bir nefes alıyor. Yeni trendlerle birlikte eşofman ve hoodielerle dahi kombinlenen trençkotlar önümüzdeki sonbahar kış sezonlarında da aramızda yerini alacak. 

Gömlek Ceketler

Birkaç yıldır görmeye başladığımız gömlek ceketler, bu sezon iyice trendler arasına yerleşmeye başlıyor. Yün, ekoseli gömlekleri ceket olarak kullanmak bir süredir trend olsa da 2022 kış sezonunda çok fazla karşılaşacağımız bir parça. Basit günlük bir kombin üzerinde ceket olarak kullanılan kalın flanel veya yün gömlekler kombinlerde tamamlayıcı bir etki yaratırken trendler arasında da yerini kazanıyor. 

Kış Aylarının Yeni Dokuları

Kış sezonlarında görmeye alışık olduğumuz kumaşların ve dokuların yerini bu sezon deri ve triko parçalar aldı denebilir. Deri pantolonlar, deri ceketler, triko hırkalar, triko elbiseler 2022 kış sezonunda kurtarıcı parçalarınız haline gelebilir. 

Kaybolmayan Deri Modası

Deri her zaman modada önemli bir yere sahip olsa da bu sezon deri pantolonların bir anda yükselişiyle kendisini oldukça öne çıkarıyor. Tayt, ispanyol paça pantolon, ceket gibi çeşitli modellerde karşımıza çıkan deri kıyafetler artık sadece kahverengi, siyah gibi renklerle değil daha cesur renklerle de gözümüze çarpıyor. Kısacası sokakta ve mağazalarda fuşya deri ceketler, kırmızı deri pantolonlar görmeye kendinizi hazırlayın diyebiliriz.

Alışıldığın Dışında Triko Trendleri

2022 kış sezonu, yıllardır dolabımızın çoğunluğunu kaplayan trikoların sezonu oluyor. Şimdiye kadar çoğunlukla ince triko kazak şeklinde gördüğümüz trikoları artık elbise, hırka formlarında çok fazla görmeye başlıyoruz. Özellikle dekolteli triko hırkalar çok sık karşılaştığımız bir parça haline geldi. Birçok ünlü ismin sokak stilinde gördüğümüz triko hırkalarda genelde çarpıcı renklerin tercih edildiği fark ediliyor. Triko elbiseler ise çok sık karşılaştığımız bir başka trend. Midi boy triko elbiseler, kış aylarının yeni kurtarıcı parçası olacak gibi görünüyor. 

Plili Eteklerle Retro İş Giyim Trendleri

Modaya yön veren alanlarda büyük rol oynayan bir başka unsur ise iş hayatlarımız. Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz işlerimizde, ofislerde şık olmayı istemek en doğal hakkımız. Bu yüzden moda da ister istemez iş hayatımıza dahil oluyor. İş kıyafetlerimiz söz konusu olduğunda ise bu sezon en çok göreceğimiz ürünler arasında plili etekler yer alıyor. Plili etekler, elbiseleri uzun zamandır aramızda göremiyor olsak bile artık bir süre sokaklarda, ofislerimizde fazlasıyla görüyor olacağız. 

Hareketli Desenler ve Renklerle Yeni Kış Sezonu

Neredeyse her sezon değişen renk ve desen trendlerinde bu sezon farklı olarak kış mevsiminde de hareketli desenler ve canlı renkler görüyoruz. Önceki yıllarda kış sezonlarında hakim olan düz, toprak tonları hakim trendlerin aksine bu kış sezonunda geometrik desenler, patchwork’ler, enerjik renkler hakim olacak.

Geometrik Desenlerle Sokağın Yeni Enerjisi

Son yılların düz pastel renk trendlerinden sonra son sezonlarda moda hayatında hareketli desenler tekrar kendini göstermeye başlıyor. Birbirinden farklı çok sayıda parçada karşımıza çıkan geometrik desenler modaya yön veriyor da denebilir. Geometrik desenlerle birlikte “patchwork” dediğimiz, farklı kumaşların çeşitli geometrik şekiller halinde kolaj olarak birleştirilmesiyle elde edilen ürünler de karşımıza geliyor. Özellikle farklı renkli bloklardan oluşan kazaklar, hırkalar 2022 kış sezonunda büyük yer kaplıyor. 

Retronun Vazgeçilmezi: Ekose

Son yıllarda hayatımıza yavaş yavaş dönüş yapmaya başlayan 90’ların vazgeçilmez deseni ekoseyi bu yıl da çok fazla göreceğiz. Özellikle eteklerde son zamanlarda çok fazla karşımıza çıkmaya başlayan ekose desenini 2022 kış trendlerinde de kaşe kabanlardan flanel gömleklere kadar neredeyse her giyim ürününde göreceğiz. Bu kış sezonunda da mağazalar ve gardıroplar retro esintisiyle hareketleniyor.

Cesur Renkler

Çoğu zaman kış aylarını koyu renklerle geçirmeyi tercih etsek de, bu yılın kış aylarında yeni trendler sayesinde renkleniyoruz. Fuşya, mor, sarı, yeşil, turuncu gibi renkleri fazlasıyla göreceğimiz 2022 kış sezonunda dolabınızda cesur renkli parçalara yer vermek isteyebilirsiniz. Tepeden tırnağa çarpıcı renklerden oluşan kombinler oldukça trend olsa da, kışa bu kadar cesur bir girişe hazır olmayanlar için bir veya iki renkli parçaya yer vermek bile yeterli olacaktır. Kışın koyu ve karanlık renklerine yeni trend renklerle meydan okumak, soğuk aylarda aradığınız enerjiyi size verirken çevrenize de hareket getirecek.