Bu sene kasımın son haftasında olacak olan bu cumayı pazartesiye bağlayan bu dört gün özellikle e-ticaret siteleri için daha da önemli bir konu haline geldi. Her sene artan online alışveriş trendi müşteriler açısından pek çok noktada dikkat edilmesi gereken bir durum. Örneğin bir araştırmaya göre dünya çapında perakende satışlarının 20%’sinin online olduğunu ve online satışların 2021’de bir önceki seneye göre neredeyse 5% artış yaşadığını? Günlerden Black Friday olduğunda ise markaların müşterisinin ihtiyacını giderecek her türlü çalışmayı yapması gerekir. Kara cuma için yapılması gereken hazırlıklara geçmeden önce gelin şunlara bakalım; nereden gelmiş, ismi neden Black Friday gibi.

Black Friday Nedir?

Amerika kültürüne dönelim, Şükran Günü ve Noel’in tüm Amerikalılar için önemli günler olduğunu biliyoruz. Kara cuma ise Şükran Günü’nden hemen sonraki cumayı ifade eder; keza Noel hazırlıklarının ve en önemlisi de çılgın bir Noel alışverişinin yapıldığı gündür. Çok fazla yaya ve araç trafiği oluşur ;tahmin edersiniz ki o cuma ülkede güvenliği artırma adına daha çok polis çalışır. Koruma ekipleri arasında oluşan ve ilk defa 1961 yılında ifade edilen Black Friday ise işte o zamandan gelir. Noel hazırlığı insanlar için ne kadar önemli ve sevilen bir etkinlik olsa da güvenlikten sorumlu vatandaşlar için yorucu bir gün demektir. O cumayı ‘Black’ diye isimlendirmeleri de şaşırtıcı değildir.

Bunu fırsat bilen mağaza sahipleri, satıcılar ise toplu indirim hareketine girmişler. Şükran Günü’nün ertesi cuması indirim günü olarak kutlanmaya ve alışveriş çılgınlığına devam edilmiş. Şimdi ise dünya çapında kutlanan bu gün hafta sonu ve takip eden pazartesiyle birleştirilmiştir; hatta pazartesiye de bir isim verilmiştir: Cyber Monday.

E-ticaret ile Birlikte Black Friday Trendleri Nasıl Değişti?

Online alışveriş trendleri gitgide daha da yükseliyor. Tek tıkla verilen siparişlerin, yine tek tıkla yapılan iadelerin alıcıların hayatını kolaylaştırdığına şüphe yok. Black Friday için ise e-ticaret sitelerinin önemi arttı. Böylesine indirim olan bir dönemde alıcıların her mağazayı gezmesi elbette kolay değil, dolayısıyla müşterilerinize iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak da sizin elinizde.

Çevrimiçi alışveriş trendine ayak uydurması gereken markalar için ise Black Friday tam bir fırsat! Web sitesi trafiğinizi artırabilir, potansiyel müşterilerinizi alıcılara dönüştürebilirsiniz. Elbette bu dönemi markanız açısından hasarsız, müşteri açısından tatminkar tamamlamanız için yapmanız gereken bazı hazırlıklar vardır. Geçmiş veriler size bu konuda birçok şey söyleyebilir.


2021 Efsane Cuma’sından Dikkate Almanız Gereken Bazı Ölçütler

NRF, Nosto, Bluecore vb.’nin Amerika bölgesinde hazırladığı istatistiklere göre kendi işletmeniz için dikkate alabileceğiniz bazı veriler şu şekildedir:

  1. Black Friday satışları Cyber Monday satışlarından 23% daha fazla

Bu durum her sene değişkenlik gösterebilmekte, örneğin 2020’de bir önceki seneye göre 11% daha fazla imiş. Bu durum indirimlerinizi Black Friday’de toplamanız gerektiği anlamına gelmemekle birlikte Cyber Monday’in de potansiyel yüksek satış günü olduğunu unutmayın. Siz de hedef kitlenizin alışkanlıklarını ölçerek güzel bir strateji çizebilirsiniz.

  1. Mağazadan alma opsiyonu sunan markalar sunmayanlara göre 50% daha fazla gelir elde etti

Online alışveriş kimilerinin gözü kapalı tercih ettiği bir opsiyonken, kimileri için ise kuşku uyandırıcı olabilir. Satın alınan ürünü mağazadan teslim alma seçeneğinin ise her iki türlü alıcı için güvenilir bir ortam yarattığı şüphesiz. Eğer sizin de mağazanız ve satış yaptığınız bir web siteniz varsa ‘pickup option’ değerlendirmenizi öneririz.

  1. Online alışveriş yapanların yarısından fazlası ilk defa online alışveriş yaptı

Alışılmışın dışına çıkmak her alıcı için kolay olmayabilir fakat onlara online alışveriş yapmaları için bir neden vermek ve iyi kullanıcı deneyimi (UX) sunmak markanızı cazip ve güvenilir kılar. İndirim günleri düşünüldüğünde, özellikle Black Friday gibi dev iskontoların uygulandığı bir dönem mağazada sabahtan akşama kadar müşteri yoğunluğu demektir. Bu durumda elbette online alışveriş oldukça cazip ve rahat bir yöntemdir, web sitenizi kullanıcılar açısından konforlu kılmak ve Efsane Cuma’da satışlarınızı artırmanın yollarını gözlemek sizin elinizde.

  1. Elektronik ürünler kategorisinde tüketicinin talebinin 40%’ı için stok kalmadı

Adobe Analytics verilerine göre tüketici elektroniği 40% oranla en çok stok dışı kalan ürün grubu oldu. Siz de böyle bir durumla karşı karşıya kalmamanız için rakip markalarınızın satış oranlarını, geçen seneki raporlarını, tutuyorsanız sizin geçen seneki raporlarınızı gözden geçirmenizde fayda var. En çok hangi ürünlerinize kim tarafından talep oluşuyor gibi önemli noktaları belirlemeniz iyi bir stok planlaması yapmanız açısından önemlidir. Stok ve envanter yönetiminin yanı sıra tedarik zinciri yönetiminin önemine göz atmanızı tavsiye ederiz.

  1. Black Friday günü web sitesi trafikleri 110% artış gösterdi

E-ticaret markaları için web sitelerini düzenlemek, kullanıcı uyumlu hale getirmek sitenizde organik trafik oluşumuna ve satışlarınızı artırmada yardımcı olabilir.

  1. Kullanıcıların yaklaşık yarısı mobil cihazlardan alışveriş yaptı

Web sitesi dizaynında bir diğer önemli husus ise sitenizin mobil cihaz uyumlu olmasını kanıtlar nitelikteki bu bilgi sizin de kollarınızı sıvatması gerekir.


Efsane Cuma kullanıcılarla belki de en çok online etkileşime girdiğiniz bir dönem olup müşteri deneyimini iyileştirmek ve alıcılarınızı sadık birer müşteriye dönüştürmek de sizin elinizde! Black Friday’e nasıl adım adım hazırlanabileceğinizi ise sıradaki yazımızda detaylandırdık.