Müşteriler tarafından oldukça ilgi görebilen indirim kuponları, mağazaların dijital veya fiziksel olarak sunabildiği ve markanın tanıtımı ile gelirini artırmayı hedeflediği pazarlama stratejilerindendir. Doğru zamanda uygulandığı zaman büyük bir etkileşim yaratabilen indirim stratejileri, söz konusu indirim kuponları olduğunda da planlı bir sürece ihtiyaç duyulur. İndirim kuponları, indirim kodları ile aynı anlamda kullanılabilmekle birlikte kuponların sunduğu avantajlar ve geleneksel indirimlerin sunduğu avantajlar birbirine karıştırılmamalıdır. Bu nedenle indirim kuponu/indirim kodu uygulamalarında da rastgele seçimler yapmamak markanız geleceği açısından önem arz etmektedir.

Online mağazacılıkta kullanıcıların karşısına ilk sayfada sıklıkla çıkan indirim kuponu bildirimleri online alışverişlerin olmazsa olmazlarındandır. Mağazada sunulan fiziksel indirim kodları ise terk edilmeyen mağaza içi pazarlama alışkanlıklarındandır.

İndirim ve İndirim Kuponu (Kodu) Arasındaki Fark

İlk bakışta geleneksel indirimler ve indirim kuponları birbirine çok benzeyen konseptler olarak algılanabilir. Fakat indirim kodlarının ayırt edici bir özelliği vardır: Kodu kullanan kitleyi tanımlayabilmenizi ve pazarlama stratejilerinizi yönlendirebilmenizi sağlar. Mağaza indirimleri doğrudan ürünlere uygulanan ve fiyatları alıcılar için daha avantajlı kılan uygulamalardır. İndirim kuponları ise varsa belirli bir ürün kategorisi, spesifik bir zamanda belirli bir hedef kitleyi hedefler. İndirim kuponları, geleneksel indirimlerdeki gibi ürün fiyatlarında düşüşler içermenin yanı sıra kargo fırsatları, bir sonraki alışverişte kullanılacak fırsatlar gibi avantajlar da içermektedir.

Sık Kullanılan İndirim Kuponu Çeşitleri

Mağazanız için pazarlama stratejilerinin üzerinden geçiyorsanız ve indirim kuponları ile daha çok müşteri kazanmak veya sürekli müşterilerinizi memnun etmek istiyorsanız o halde en çok kullanılan indirim kodlarından başlayabilirsiniz:

Yeni Müşteri İndirim Kuponları

Web sitenize ilk kez üye olan müşterilere özel bir indirim sunarak, potansiyel müşterilerin sayfanızda daha çok zaman geçirmesini ve alışveriş yapmasını teşvik edebilirsiniz.

VIP İndirim Kodları

Daha fazla harcama yapan veya uzun vadede sizi düzenli olarak tercih edeni müşterileri özel hissettirebilirsiniz. Var olan müşteri kitlenizde sadakati artırmak ve size en çok satış getiren müşterilere özel bir deneyim sunmak açısından VIP indirim kodları etkili olabilir. E-posta pazarlaması ile seçkin kitlenize doğrudan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya İndirim Kuponları

Mağazanızın sosyal medya hesabı varsa takipçilerinizi arada sırada heyecanlandırmak ve mutlu etmek için çeşitli indirim kuponları dağıtabilirsiniz. Örneğin mağazaların instagram hesabında yapılan çekilişler markanızın sosyal medyada etkileşimini artırarak hem başka kullanıcıların da markanızla tanışmasını hem de takipçilerinizin indirim kodlarına sahip olmasını sağlar.

Ücretsiz Kargo İndirim Kodu

Mağazalar bazen müşteriler web sitesinde sepetine bir ürün eklediği zaman müşterinin karşısına indirim kodları çıkarabilmektedir. Ücretsiz kargo fırsatı bunlardan biridir. Genelde hedef kullanıcının o an alışverişi tamamlayıp bu fırsattan yararlanmasını sağlamaktır. Mağaza online satışlarını artırma taktiklerinden biri olan bu yöntemi siz de uygulayabilirsiniz.

Doğum Gününe Özel İndirimler

Kişiye özel indirim kuponlarının başında doğum günleri gelmektedir. E-posta pazarlaması veya SMS pazarlaması aracılığıyla müşterinizi bilgilendirebileceğiniz doğum günleri, müşterilerinize ulaşmanın ve onları şaşırtmanın iyi bir fırsatıdır.

Arkadaşını Getir İndirim Kodları

Bir müşterinin arkadaşının müşteri aracılığı ile mağazanızdan alışveriş yapması sonucu halihazırdaki müşterinizin çeşitli kampanyalardan yararlanmasına olanak tanır. Bu kampanyalar bazen müşterinin getirdiği yeni müşteriye de uygulanır. Marka etkileşimini artırmak amacıyla uygulanan bu stratejiyi siz de uygulayabilirsiniz.

İndirim Kodları ile Markanız Müşterilerini Değerli Kılın

Yeni müşterilere ulaşmak, var olan müşterilerinizi değerli kılmak için indirim kuponlarından faydalanın. Mağazanız pazarlama ve bütçe stratejilerinde planlı olmak, doğru kitleye doğru kampanya yönlendirmeleri yapmak indirim kodları dağıtımında da önemli faktörlerdendir. İndirim kuponlarını hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar için sıradaki yazımıza davetlisiniz.