Bir perakendeci veya online mağaza sahibi olarak, Sevgililer Günü gibi özel günlerin satışlarınız için çok önemli olduğunu bilmelisiniz. O kadar önemli ki, dikkatli ve stratejik hareket ederseniz, Sevgililer Günü'nden hemen önce satışlarınızda zirve yaşayabilirsiniz! Mağazanın fiziksel ya da online olmasına göre satış kanalları ve stratejileri farklılık gösterdiği için satışları artırmanın yolları ayrı ayrı ele alınmalı ve sıralanmalıdır.

Mağazanızı Sevgililer Günü'ne Nasıl Hazırlayabilirsiniz?

Dekorasyonlarınızı ve koleksiyonlarınızı yenileyin.


Sevgililer Günü'nde veya öncesinde, insanlar Sevgililer Günü için özel olarak tasarlanmış veya üretilmiş benzersiz hediyeler ararlar. Bu eşsiz ürünlere sahip olduğunuzu duyurmanın en iyi yolu dekorasyonunuzu ve koleksiyonlarınızı değiştirmek! Sevgililer Günü için mağazanızın dekorasyonlarını insanların görmesini sağlayın. Kalpleri, kırmızı ve pembenin tonlarını özgürce kullanmaktan çekinmeyin! İnsanların Sevgililer Günü tekliflerinizi ve koleksiyonlarınızı görüp heyecanlanmalarını sağlamak için Sevgililer Günü koleksiyonunuzun en özel ürünlerini sergileyin.

Sevgililer Günü indirimleri için yalnızca çiftleri hedeflemeyin.

Yalnızca çiftleri hedeflemek, birçok işletmenin yaptığı bir hatadır. Sevgililer Günü öncesi ve Sevgililer Günü'nde satış yapmak istiyorsanız bekarları da hedeflemelisiniz! Sevgililer Günü, insanların ilişkilerine olan bağlılıklarını kutladığı özel bir gündür; fakat bazı insanlar bunu bekar hayatlarının tadını çıkarmak için bir fırsat olarak görür! Onların kendini sevmesini önemsediğinizi gösterebilir ve Sevgililer Günü için özsevgiyi vurgulayan ürünleri tanıtabilirsiniz. Bekar insanlar Sevgililer Günü'nün en büyük düşmanları olabilir ama stratejilerinizle bunu tersine çevirebilirsiniz!

Ödeme noktanızda ek satış ve çapraz satış yapma şansınızı kullanın.

Ek satış ve çapraz satış, neredeyse tüm mağazaların kullandığı olağan stratejilerdir. Bununla birlikte, Sevgililer Günü gibi özel günlerde, insanların bir dizi farklı ürünü satın alma olasılıkları çok daha yüksek olduğu için ek satış ve çapraz satış şansınız çok daha yüksek olur. İşte tam da bu yüzden kasanızı ve ödeme noktasına giden yolu tamamlayıcı ürünler veya aksesuar, parfüm, kozmetik sepeti gibi küçük ek ürünlerle süslemelisiniz.

Online Mağazanızı Sevgililer Günü'ne Nasıl Hazırlayabilirsiniz?

Geçen yılın satış verilerini kontrol edin.

Sevgililer Günü'nde satışlarınızı artırmayla ilgili herhangi bir ipucundan önce, bu dönemdeki satışlarla ilgili en son deneyiminizi gözden geçirmelisiniz. Bu inceleme, öne çıkarmayı seçtiğiniz ürünleri, oluşturduğunuz koleksiyonları, bunların bireysel satış oranlarını, o dönemdeki pazarlama stratejilerinizi ve bunların sonuçlarını içermelidir. Herhangi bir stratejiye karar vermek için, işletmeniz için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmelisiniz ve bunu yapmanın en iyi yolu önceki deneyimleri gözlemlemektir. Ayrıca, mağazanızın Sevgililer Günü koleksiyonu için seçtiğiniz ürünlerin performansını gözden geçirdiğinizi varsayalım. Bu durumda, daha fazla analiz ve ilham almak için rakiplerinizin koleksiyonlarına bakmanız yararlı olabilir.

Revizyonunuzu tamamladıktan sonra öne çıkaracağınız, oluşturacağınız veya stoklayacağınız ürünler hakkında birkaç fikriniz olabilir. Geçen yılki satışlardan elde edilen verileri incelemek, Sevgililer Günü koleksiyonunuza dahil etmeniz gereken ürünleri belirlemenize yardımcı olacaktır.

Özelleştirilmiş e-postalar ve SMS ile sürece hazırlanın.

Sevgililer Günü koleksiyonunuz veya ürünleriniz hazırsa, satışa çıkarmadan önce biraz merak uyandırmayı düşünebilirsiniz. Bu, atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir. Mevcut müşteri tabanınızdan ve onların e-posta ve telefon numarası bilgilerinden biraz yardım alarak onlara e-posta, sms ve markanızın mobil uygulaması varsa bu uygulama aracılığı ile bildirimler gönderebilirsiniz. Böylece müşterilerinizi özel koleksiyonlarınızdan ve yeni ürünlerinizden haberdar edebilir, Sevgililer Günü'ne özel kampanyalarınızdan heyecan duymalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu tekliflerin özel veya bireysel olduğunu belirterek müşterilerinizin kendilerini özel ve değerli hissetmelerini sağlayarak satın alma olasılıklarını artırabilirsiniz.

Web sitenize özel bir bölüm veya sayfa ekleyin.

Sevgililer Günü'ne özel bir koleksiyonunuz varsa, bunu müşterilerinize e-posta ile bildirmeniz yeterli olmayacaktır çünkü yeni müşterilere ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için yapmanız gereken ilk şey web sitenizin ana sayfasını yeniden düzenlemek veya sadece Sevgililer Günü'ne özel yeni bir sayfa eklemek. Bir müşteri veya müşteri adayı web sitenizi açar açmaz, bu büyük fırsatı yakalamak için Sevgililer Günü tekliflerinizi veya koleksiyonlarınızı görmelidir. Bununla birlikte, müşterilerinize kendilerini özel hissettirmek için Sevgililer Günü'ne özel ürün kampanyalarınız, özel teklifleriniz veya özel koleksiyonlarınız olmalı!

Web sitenizde veya e-postalarınızda son dakika indirimlerine ve sınırlı tekliflere yer verin.

Web sitenize Sevgililer Günü için belirli bir sayfa veya bölüm eklerken, son dakika indirimlerini veya sınırlı teklifleri eklediğinizden emin olmalısınız. Bu teklifleri müşterilerinize e-posta yoluyla da gönderebilirsiniz. Bu şekilde, müşterileriniz benzersiz bir fırsatı kaçırdıklarını hissedecek ve satın alma olasılıkları daha yüksek olacaktır. Sınırlı teklifleriniz için geri sayım bölümü ekleyebilir veya müşterilere özel indirimlerle ilgili e-posta gönderebilirsiniz. Bu hem müşterilerinize satışlarınızı hatırlatacak hem de onları önemsediğinizi anlamalarını sağlayacaktır.

Teslimat bedelini düşürmeyi düşünün. 

İnsanların alışveriş yapmaktan veya alışveriş sepetinde bir ürün bırakmaktan vazgeçmelerinin en önemli nedenlerinden biri, teslimat ve kargo bedelinin onlar için çok fazla olabilmesidir. Sevgililer Günü'nde satışlarınızı garanti altına almak istiyorsanız, kargo bedelini düşürmeyi ve bunu ödeme sayfasında indirim olarak görünür kılmayı göz önünde bulundurarak, müşterinin kullanması gereken eşsiz bir fırsata sahip olduğunu hissetmesini sağlamalısınız.

Artan Satışlarınıza Sevgililer Günü Öncesi Hazır Olun!

Tüm bu küçük öneriler dikkate alınmalı ve işletmeye bağlı olarak farklı pazarlama stratejilerine uyarlanmalıdır. Sevgililer Günü gibi özel günler, sınırlı bir süre içinde satışlarınızı artırmanız için size en iyi fırsatı verecektir. Tüm küçük ayrıntılarla ilgili olarak ve sizin ve ekibinizin bir satış patlamasına hazır olduğundan emin olmak, herhangi bir strateji düşünmeden yolculuğunuza başlamanın en akıllıca yolu olacaktır. Hazır olun, tüm detayları gözden geçirin ve satışlarınızı artırmak için stratejilerinizi Sevgililer Günü'nde birleştirmeyi seçin!