İşletmelerde sürdürülebilirlik konusu zaman geçtikçe daha fazla önem kazanıp ilgi görmeye başlıyor. Sürdürülebilirliğin üç farklı boyutu, ekonomik, çevresel ve sosyal, farklı seviyelerde ilgi görüyor. Diğerleri daha fazla dikkat çekerken, sosyal sürdürülebilirlik ihmal edilebiliyor. Diğer ikisinden daha kafa karıştırıcı ve zorlayıcı görünebilir; ancak, geniş kapsamlı şekilde öğrenildiğinde, aynı derecede önemlidir ve bir o kadar kolaydır. İlk olarak sosyal sürdürülebilirliğin, sürdürülebilirlik boyutları arasında insanlarla ilgilenen kısmı oluşturduğunu öğrenmek iyi bir başlangıç noktası olabilir. Devamı için ise sosyal sürdürülebilirlik ve perakende sektöründeki yeri hakkında öğrenmeniz gereken her şey aşağıda sizi bekliyor!

Sosyal Sürdürülebilirlik Nedir?

Sosyal sürdürülebilirlik, sürdürülebilir yaklaşımların insanlarla ilgili kısmını oluşturur. Bu, insanlarla ve her zaman ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgilidir. Bu ihtiyaçlar insanların içinde yaşadıkları toplumla ve toplumun yarattığı koşullarla ilgilidir. İnsan haklarıyla ilgili sosyal konular, sosyal sürdürülebilirlik endişelerinin çoğunu oluşturmaktadır. Yoksulluk, cinsiyet eşitliği, çalışanların sağlığı ve çalışma koşulları, BM tarafından sunulan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na göre sosyal sürdürülebilirliğin ilgilendiği sosyal konular çatısı altında yer alır. Sosyal sürdürülebilirlik toplumdaki bireyler için çok önemli olduğu gibi, toplum ve bireyler birçok işletmenin merkezinde olduğundan kurumlar için de büyük önem taşır.

Neden Sosyal Sürdürülebilirliğe Yatırım Yapmalısınız?

Sosyal sürdürülebilirlik, birçok işletmenin merkezinde insan olduğu için işletmeler için etkili bir yaklaşımdır. Sosyal sürdürülebilirliğe yatırım yapmadan önce, her işletme bunun toplum ve bireyler üzerindeki etkisini anlamalıdır. Sonrasında, neden toplum ve bireyler üzerinde bir etkiniz olması gerektiği sorusunu sorabilirsiniz. İşiniz insan odaklıysa, onların size değer vermesini isteyeceksiniz ki bu ancak siz onlara değer verirseniz gerçekleşecektir. 

Sosyal sorumluluk, çalışan ve müşteri memnuniyetini artıran önemli bir faktördür. Harvard Business School'a göre, çalışanların %70'i güçlü bir amacı olan bir şirkette çalışmayı tercih ediyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk sahibi bir şirkette çalışanların çoğu, işlerine daha bağlı ve motive olduklarını belirtiyor. Artan çalışan bağlılığı da işyerinde artan üretkenlik anlamına geliyor. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ABD'deki tüketicilerin %87'si, önemsedikleri bir konuyu önemseyen bir markadan satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Bir işletme sahibi olarak, sürdürülebilir kalkınma hedefliyorsanız her zaman toplumu ve insanları önemsediğinizi göstermelisiniz. Örneğin, bir perakendeciyseniz, müşterileriniz, çalışanlarınız ve toplum için en iyisini istediğinizi müşterilerinizin bilmesini istersiniz. Deloitte'un araştırmasına göre tüketiciler tarafından değer verilen sürdürülebilir uygulamalar arasında etik çalışma uygulamaları ve insan haklarını gözetmek yer alıyor. Ayrıca, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne göre sosyal sürdürülebilirlik, şirketlere yeni pazarlar bulma, şirket içi ilişkileri ve risk yönetimini geliştirme, yeni iş ortaklarını elde tutma ve çekme konusunda yardımcı oluyor.

Perakendeciler için Sosyal Sürdürülebilirlik

Bir perakendeci olarak en büyük endişelerinizden biri müşterileriniz üzerinde güçlü bir izlenim bırakmak olmalıdır. Bu noktada, işinizde sürdürülebilir uygulamaları benimserseniz bunun mümkün olduğunu zaten biliyorsunuz. Bu yolculuğa başlamanın en iyi yolu, insan hakları, sağlık ve güvenlik, çalışma koşulları, eşitlik, ve tüketicinin korunması gibi birkaç önemli nokta üzerinde durmaktır.

Sağlık, Güvenlik ve Çalışma Koşulları

İşletmenizin çalışanlarınıza uygun sağlık hizmeti ve güvenli çalışma koşulları sağlayabildiğinden her zaman emin olmalısınız. Örneğin, çalışanlarınız için daha güvenli koşullar sağladığınızda, daha iyi ve daha güvenli bir tedarik zinciri yönetimi elde edersiniz. Çalışanlarınızın daha iyi çalışma koşullarında güvenliklerini ve sağlıklarını güvence altına almak, aynı zamanda size daha yüksek çalışanı elde tutma oranları sağlayacaktır. Çalışanlarınızın sağlığına ve güvenliğine önem verdiğinizi göstermenin kolay bir yolu olarak, çalışanlarınız için kapsamlı sağlık sigortası sunduğunuzu vurgulayabilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınıza makul ve eşit çalışma koşulları sunmalısınız. Mevcut ve potansiyel çalışanlarınız, emeklerinin ve çalışma saatlerinin karşılığı olarak hak ettiklerini alacaklarını bilmelidirler. Çalışanlarınıza bu kapsamda sunmanız gereken haklar genel olarak uygun çalışma koşulları, adil çalışma saatleri, eşit ücret ve işyerinde mobbing gibi durumları engellemeyi içerir. Zaman zaman çalışanlarınızın şikayet ve istekleriyle ilgili toplantılar ve paneller düzenleyebilirsiniz.

İş Yerinde Eşitlik ve Çeşitlilik

Çok sayıda çalışanı olan bir iş yürütüyorsanız, kuruluşunuzda bir grubun dezavantajlı olma riskini almamalısınız. Başka bir deyişle, kuruluşunuzun her üyesinin eşit haklara ve fırsatlara sahip olduğundan daima emin olmalısınız. Bu haklar ve fırsatlar, farklı kültürel, etnik ve ırksal gruplar içinde eşit ücret, eşit çalışma koşulları ve güvenli bir çalışma ortamını içerir. Önceliğiniz, kuruluşunuzdaki her çalışan için güvenli bir ortam yaratmak olmalıdır. Çalışanlarınıza kurumunuzda eşitlik ve çeşitliliğe önem verdiğinizi hissettirmek için çeşitlilik, kadın hakları, işyerinde eşitlik gibi konularda eğitim seminerleri düzenleyebilirsiniz. Elbette bunlar sözde kalmamalı. Çalışanlarınıza kültürel, etnik, ırksal veya cinsiyet kimliklerine bakılmaksızın adil ve eşit davranılmasına önem verdiğinizi göstermelisiniz.

Tüketiciyi Koruma

Bir perakendeciyseniz, sürdürülebilir kalkınma için sosyal sürdürülebilirlik misyonunuz henüz bitmedi. Çalışanlarınızı önemsediğiniz gibi müşterilerinizi de önemsemelisiniz. Sosyal sürdürülebilirlik yaklaşımınızın etkili olması için müşterilerinizle güçlü bir ilişkiniz olması gerekir. Bunu başarmanın en iyi yollarından biri, sizden ve ürünlerinizden ne bekleyebileceklerini düşünmektir. Müşterilerinize her zaman isteyebilecekleri en iyi ürünleri, en iyi teslimat seçeneklerini ve en iyi iade politikasını sağlamalısınız. Müşterileriniz, parçası olduğunuz insanları ve topluluğu önemsediğinizi her zaman hissetmelidir. Bunu başarmak için iade politikanızı iyileştirebilir ve web sitenizden kolayca erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz. Müşterilerinize farklı teslimat seçenekleri sunabilir, ürünlerinin nasıl teslim edilmesini istediklerini seçmelerine izin verebilirsiniz. Yaptıkları satın alma işlemlerinden sonra e-posta yoluyla geri bildirim talep edebilirsiniz. Bu şekilde müşterilerinizi ve onların düşüncelerini önemsediğinizi gösterebilirsiniz.

Sosyal Sürdürülebilirlik ile Perakende İşinizi Geliştirin

Sosyal sürdürülebilirlik günümüzde çoğu kuruluş için hayati hale geldi ve kalıcı yer edindi. Bir perakendeci olarak yapabileceğiniz en iyi şey, sosyal sürdürülebilirliği işinize dahil etmek ve bundan en iyi şekilde yararlanmaktır. Perakende işinizde sürdürülebilir kalkınma, yani devamlılığı olan bir gelişme istiyorsanız, işinize her zaman sosyal sürdürülebilirlik uygulamalarını dahil etmelisiniz. İnsanları işinizin merkezine koymak sizin için yeni bir yaklaşım değil. Tek yapmanız gereken insanlara, topluluklara ve topluma karşı algınızı ve duyarlılığınızı geliştirmek. Artık işletmenizin var oluş sebebi olan insanlarla ilgilenmek yük niteliğinde bir görev değil, bir sorumluluk olmalı.