İndirim kuponu stratejilerine geçmeden önce indirim kodlarının mağazacılık açısından önemi ve indirim kodları çeşitleri hakkında bilgilenmek için bir önceki yazımız olan "Pazarlamada İndirim Kuponlarının Önemi Nedir, İndirim Kodları Çeşitleri Nelerdir?" adlı bloga göz atabilirsiniz. Potansiyel müşterilere ulaşmak ve mevcut müşteri tabanınızı daha değerli kılmak için indirim kuponları stratejilerinden yararlanabilirsiniz. İşletmenizin pazarlama ve bütçe planlaması konusundaki özeni ve hedef kitlenizi doğru belirleyerek indirim kampanyalarınızı yönlendirme yeteneğiniz, indirim kuponlarının etkili bir şekilde dağıtılmasında kritik öneme sahiptir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak hazırladığınız indirim kuponları, müşteri ilgisini çekme ve sadakat oluşturma konusunda güçlü araçlar haline gelecektir.

İndirim Kuponu Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İndirim kuponları kime, ne zaman, ne, nasıl gibi soruların cevabını içermelidir. Önceden planlı olmalı ve verdiğimiz soruların cevabını içermelidir. Örneğin genç giyime hitap eden bir marka ile orta yaş ve üstü giyime hitap eden bir markanın indirim kuponu stratejisi aynı olmamalıdır. Benzer şekilde geniş bir yaş aralığına, farklı zevklere hitap eden bir mağaza düşünelim. Mağaza müşterilerine uygulanan indirim kuponları farklılık göstermektedir; zamana ve kitleye göre değişen stratejiler uygulanmaktadır. Bir başka örnek vermek gerekirse, sıklıkla karşılaşılan indirim kodlarından biri, online mağazaya üye olduktan sonra sunulan ilk alışverişe özel indirim kuponudur. Markanın henüz müşterisi olmayan bir kitlesine hitap eden bu kampanya, pek çok mağaza tarafından özellikle online siparişlerde tercih edilmektedir.

Kitlelere hitap eden kuponların yanı sıra markalar, kişiye özel indirim kodları da sunabilmektedir. Kişiye özel indirim kodları bazen süre ile kısıtlanır, böyle stratejiler tüketiciyi harekete geçirmek ve dönüşüm (conversion) almak amacıyla uygulanmaktadır. Sepetinizdeki ürünleri bugün satın alın ve indirimden faydalanın gibi web sitesi bildirimleri call-to-action olarak tanımlanan ve kullanıcıyı harekete geçirmeyi hedefleyen uygulamalardandır.

İndirim kuponları dijital veya fiziksel olarak tasarlanabilir. Mağazada fiziksel olarak dağıtılan kuponların hazırlanması, basımı ve dağıtımı emek isteyen bir süreçtir. Dijital olarak sunulan kodların tasarımı, yazısı ve dikkat çekiciliği önem taşır; kimi zaman web sitesine bildirim olarak düşer kimi zaman ise e-posta pazarlaması ile müşterilere ulaştırılır.



İndirim Kuponunuzun Hedef Kitlesi Kim?

E-mağaza pazarlama stratejilerinde hedef kitle seçimi pazarlama alanının ilk adımıdır. Stratejiniz nasıl bir kitleyi ilgilendiriyor, öncelikle bunu belirlemelisiniz. Söz konusu indirim kuponları olduğunda da her kuponu tüm kitlenize açık yapmamalısınız. Örneğin, yalnızca öğrencilerin ilgilendiren bir fırsatınız olabilir veya hedefinizde sizin markanızdan ilk defa alışveriş yapan bir kitle olabilir. İndirim kodları ile ulaşmak istediğiniz amaç nedir? Yeni müşteriler çekmek mi, eski müşterilerinizi geri kazanmak mı, var olan müşterilerinizi daha iyi hissettirmek mi? Amaçlarınıza göre müşteri havuzunuz ve potansiyel müşteri havuzunuzu belirleyebilir, ardından kuponlarınızdan bu müşterileri haberdar edebilirsiniz.

Mağazanız ürünleri çok geniş bir kitleye hitap ediyorsa da müşteri havuzunuzu kendi içinde sınıflara ayırmak iyi bir seçenek olabilir. Örneğin bebek, çocuk ve genç ürünleri satıyorsanız ve amacınız yeni sezon genç ürünlerini tanıtmak ise ilgili indirim kodunuzu bu kitleye yönelik sunabilirsiniz.

İndirim Kuponunuzu Ne Zaman Kullanmalısınız?

Tüm kampanyalarda olduğu gibi indirim kodlarında da zamanlama önemlidir. Hedef kitlenizi doğru seçseniz bile zamanlaması doğru olmayan bir kupon duyurusu size beklediğinizden daha az dönüşüm getirebilir. Örneğin, şubat ayı içerisinde bir kategorinize ait satışları artırmak istiyorsunuz, o halde ilgili kupon duyurunuzu vakitlice geçmeli ve kuponun başlangıç-bitiş tarihlerini kuponda açık bir şekilde vermelisiniz. Tam tersine 1 gün geçerli indirim kodları oluşturduğunuzda ise kampanya bildiriminiz harekete geçirici ve dikkat çekici bir tasarımla hazırlamalı ve zamanlamayı tutturmalısınız.

Kişiye özel hazırlanan indirim kodları ise doğum günü gibi müşteriyi özel hissettirecek ve alışveriş yapmasını sağlayacak günlerde paylaşılabilir. Bu kampanyaların duyurusu da önceden yapılmalıdır; e-posta pazarlaması veya SMS pazarlaması aracılığı ile müşteriye özel olarak kampanyanın haberi verebilirsiniz.

Müşteri Sadakatini İndirim Kuponlarıyla Artırın!

Unutmayın ki yeni müşteriler edinmek kadar halihazırdaki müşterilerinizi memnun etmeniz ve size sadık kalmalarını sağlamalısınız. Sadece eski müşterilerinize özel kampanyalar düzenlemeyi de ihmal etmeyin. Hem online mağazanızın hem de fiziksel mağazanızın gücünü indirim kodlarıyla artırın!